subpage true1

Storitve

Nudimo vam celostno oskrbo zob in ustne votline v vseh življenjskih obdobjih.

akutna stanja
Piktogram Akutna

Akutna stanja in prva pomoč

Nenadna bolečina v zobu, skelenje ali oteklina opozarja, da je potreben obisk zobozdravnika. Če bolečina ne preneha niti po zaužitju protibolečinske terapije, imate povišano telesno temperaturo ali vam oteklina ovira odpiranje ust oz. oči, je potrebna takojšnja pomoč. 

V naši zobni ordinaciji imate vedno odprta vrata. Zunaj delovnega časa vam najprej svetujemo po telefonu ali e-pošti, v primerih hude urgence pa vas nemudoma sprejmemo.

splosno zobozdravstvo
Piktogram Splosno

Splošno zobozdravstvo

Na rednem pregledu pregledamo stanje ustne votline, zob, obzobnih tkiv in  protetičnih nadomestkov.  S pomočjo rentgenske slike pravočasno odkrijemo in odpravimo težave, ki bi lahko vodile v zahtevnejši oz. manj ugoden razplet.

Storitve: 
Higienske faze –  odstranjevanje zobnega kamna; zdravljenje kariesa – izdelava zalivk; zdravljenje zobnih kanalov; ekstrakcije zob, manjši kirurški posegi; zdravljenje obzobnih tkiv … 

Storitve 02
Piktogram Preventiva

Preventiva

V sklopu preventive izvajamo redne letne ali polletne preglede v zobozdravstveni ambulanti. 

Storitve: Fluoriranje zob; zalivanje fisur pri novo izraslih zobeh; nasveti in demonstracija pravilne ustne in zobne higiene; higiena implantatov, protetičnih nadomestkov in zobnih aparatov; odpravljanje otroških razvad (duda, sesanje prsta, dihanje z odprtimi usti) in svetovanje o pravilni prehrani.

Rectangle 28

Terapija čeljustnega sklepa

Do težav čeljustnega sklepa pride zaradi številnih funkcionalnih vzorcev iz preteklosti – dihanje, žvečenje, požiranje, grizenje nohtov, sesanje prsta ali dude … Naš cilj je vzorce spremeniti in odpraviti, da bodo v celoti lahko opravljali fiziološko funkcijo telesa. Na težave pogosto nakazujejo pokanja v sklepih, bolečine v čeljusti ob odpiranju ali zapiranju ust, glavoboli, migrene, bolečine in šumenje v ušesih, škripanje z zobmi in mišično-skeletne bolečine.

Pri odpravi težav v čeljustnem sklepu stremimo k vzpostavitvi ravnovesja stomatognatnega sistema in posredno tudi celotnega telesa. Tega sestavljajo zobje, čeljusti, žvečne mišice, jezik, ustnice, obrobna tkiva in živci. Pri ⅓ primerov je potrebno multidisciplinirano zdravljenje s pomočjo opornice na spodnjih zobeh z morebitnimi dodatnimi zobozdravstvenimi storitvami. 

Na tem področju že vrsto let sodelujemo s fizioterapevtko Ano Krajnc in angleško multidisciplinarno kliniko The O Lab.

estetika
Piktogram Estetika

Estetika

Lep in samozavesten nasmeh opazimo takoj. Prav tako kot opazimo tudi sive, krive ali nametane zobe. Pri zobni estetiki gre za pokrivanje več področij. Včasih gre le za poliranje ali beljenje, včasih pa je za dober rezultat potrebno tudi ortodontsko zdravljenje. 

Storitve: Beljenje zob, peskanje zob, estetske luske, zobni nakit. 

Storitve 01

Protetika

Protetika je najširše področje zobozdravstva. V poštev pride predvsem pri nadomeščanju zob – enega ali vseh. Pri tem uporabljamo vrhunske in visokoestetske materiale, ki temeljijo na keramiki ali zirkonu. Posamične manjkajoče zobe najpogosteje nadomeščamo z zobnimi implantati. 

Storitve: protetika na implantatih, inlay-i/onlay-i, prevleke, mostički, totalne proteze, delne proteze. 

Storitve 03 v2

Ortodontija

Ortodontsko zdravljenje je v primerjavi z drugimi področji precej dolgotrajnejše. Pri ortodontiji ne gre le za ravnanje zob. Glavni cilj je, da pravilno rast čeljusti, vzorec dihanja in požiranja opazujemo že pri otrocih ter se tako izognemo težavam v prihodnosti. Gre za ortopedijo čeljusti, ki lahko traja več let in poteka v več fazah. Pri odraslih taka zdravljenja potekajo 1 do 2 leti. 

Snemni aparati: Uporabljamo jih v obdobju rasti otroka, ko ima otrok še mlečne zobe ali kombinacijo mlečnih in stalnih.

Fiksni aparati: Primerni so za otroke, mladostnike in odrasle. T. i. zvezdice ravnajo zobe in na dolgi rok vzpostavljajo pravilen ugriz.  

Invisalign: Gre za nevidni zobni aparat v obliki zobne folije, ki jo pacient nosi ves čas razen med jedjo. Je odlična alternativa zvezdicam, je manj viden in omogoča lažje ohranjanje zobne higiene. Primeren je za otroke in odrasle. 

Invisalign je produkt najmodernejše tehnologije, kjer namesto čeljustnih odtisov uporabljamo poseben scanner. Na podlagi njegovega izrisa se s pomočjo 3D print tehnologije izdela aparat. Potek terapije in končni rezultat sta pacientu predstavljena virtualno pred začetkom terapije.